به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام و المسلمين ابوالفتاح نواب، شامگاه روز گذشته در همايش طلاب و روحانيون عمره گزار در مدرسه علمیه معصوميه قم در سخنانی گفت: یکی از مهم ترین اصولی که یک عمره گزار باید نسبت به آن توجه و دقت داشته باشد، مساله آمادگی برای این سفرعظیم است؛ باید بدانیم که سفر حج یکی از مهمترین سفرهایی است که در آن به میهمانی خدا مشرف می شویم، به همین جهت باید خود را برای این دیدار آماده کنیم.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه خاطرنشان كرد: اولین نکته ای که باید در سفر به حج به آن اشاره کرد، آمادگی روحی و اجتماعی است و تنها هدف از سفر حج باید فقط خدا باشد و هیچ مساله دنیایی نباید ما را به سرزمین وحی رهنمون سازد.
وی افزود: پیش از رفتن به سفر حج باید ابتدا بدانیم که با چه هدفی و به کجا سفر می کنیم و چرا این همه راه را می پیماییم؛ نکته بعدی ادای دیون مادی و معنوی به افرادی است که به هر نحوی به آنها مدیون هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب یادآور شد: مهمترین لازمه سفر معنوی حج، به ویژه در بین روحانیون، مساله اخلاص است؛ پرداخت حقوق اجتماعي و پاك سازي دروني از دیگر لوازم این سفرمعنوی است که حتما باید با ما همراه باشد.
مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه اضافه کرد: از دیگر لوازم این سفر، می توان به سادگي در برنامه ها، انتخاب همسفر خوب، تعاون و همگرايي و خدمت به همراهان و افراد ناتوان اشاره کرد که نقش بسزایی در بهره مندی معنوی ما دارند.
وی با ذکر این مطلب که دقت در انجام مناسك به صورت صحيح و بازآموزی احکام و مناسک به منظور جلوگیری از هرگونه احتمال خطا در این اعمال، ضروری است، عنوان کرد: با وجود این که وهابیون، بسياري از مساجد و اماكن تاريخي را تخريب كردند، ولي ما بايد شناختي از آثار باقي مانده داشته باشيم.
حجت الاسلام والمسلمین نواب همچنین بر لزوم پرهیز از بازارگردی و التماس کردن به تجار و مغازه داران عربستانی در موقع خرید کالا تاکید کرد و گفت: آنان به دنبال تحقیر شیعیان هستند و سعی می کنند از هر طریق به این خواسته خود برسند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از مسایلی که در حج باید مورد توجه واقع شود این است که باید در آن مکان، فروتنی و تواضع را در دستور کار خود قرار دهیم و صرفا به دعا و نیایش و استغفار بپردازیم تا از برکات بی پایان معنوی این سفربهره مند شویم.